Foundation of Animal Protection in Füzesabony - Ivartalaníttasd kedvencedet!
  kisnyil
Home
 
   
Main menu
Home
FAPF in action
About us
Support us
Fostering
Rehoming
Adopted
Contact
Search
Gallery
Videos
Lost dogs
Font size
A+ | A- | Default

Our supporter:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

More detailed work and everyday rescues of the foundation on facebook_logo - FAPF (Foundation of Animal Protection in Füzesabony) Hungary - / hungarian FB site: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) /

The page is in the process of translation into English so we would like to ask for your kind patience until it will be fully prepared. Meanwhile please have a look at the dogs who are currently searching for a home. If you happen to have any questions regarding how the Foundation is being operated or if you are interested in adopting any of the dogs please get in touch with us on the following contact:
Zsanett Molnár, e-mail: zsanella@gmail.com, tel.number: +36-70-459-7572

Ivartalaníttasd kedvencedet! Print E-mail Megoszt
Beszélgettem tegnap egy ismerõsömmel arról, hogy a cicájuk már 2x szült, de szerencsére mindig jó helyre adták a kölyköket. Ma meg számoltam.
Tételezzük fel, hogy egy macska 1 évben kétszer fial és csak négyet, amibõl csak kettõ szuka, akik ugyanúgy kölykeznek mint anyu és a következõ generációk is így tesznek. Tételezzük fel továbbá, hogy mindegyik cica csak élete elsõ évében szül, mert mindegyikõjük gazdija rájön, hogy ennek gátat kell szabni (ez a feltevés azért erõs kicsit Magyarországon).  Így számolva ha mindenki úgy gondolkozott mint az "õsanya" gazdija akkor a 15. év végére már  2 147 483 648 kiscicának keresnek a felelõs gazdik új otthont. Ekkor ezt már rutinosan csinálják, mivel az elmúlt években  715 827 880-nak megkeresték az ideális családot. Ez, mint tudjuk, csak kitaláció, a valóságot nézve csak kis számban kerülnek ideális helyre.
 
Nézzük mi történik a többiekkel:
- elaltatják vagy agyonütik õket pár napos korukban
- a párzási idõszakban megrészegülve autók áldozatává válnak
- a nõstényért folytatott harcban maradnak alul és pusztulnak el
- kóborolva különbözõ betegségektõl szenvedve „élik” rövid életüket
- sintértelepen találják magukat és elaltatásra kerülnek
- kutyák tépik szét õket
- „emberek” kínozzák és ölik meg õket
- éhen halnak
- szomjan halnak
- megfagynak

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha kóbor macska lennék, akkor biztos tudnék még pár módot az elmúlásra, de csak ember vagyok.  

A fent leírtak természetesen kutyákra is igazak. Arra kérlek gondolkozz el azon amit itt olvastál, bátran illeszd be közösségi oldalakra, küldd el levélben és ami a legfontosabb: ha nem vagy tenyésztõ, akkor IVARTALANÍTTASD A KEDVENCEIDET!
 
Bíró Attila 
FÁA Alapító
 
   
 
© 2007 Foundation of Animal Protection in Füzesabony