Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Gazdit keres
  kisnyil
Főoldal arrow Gazdit keres
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

Gazdit keres Nyomtatás Email Megoszt

Ha felkeltette az érdeklõdésedet, egy az alapítványunk gondozásában lévõ kutya vagy cica akkor kérünk hogy az alábbi fontos információkat mindenképp olvasd el:

1. Minden kutyánk (kan és szuka is!) oltva, chipelve, ivartalanítva (kölyök esetén ivartalanítási kötelezettséggel) kerül gazdához! Mindez természetesen ugyanígy cicánál a chip kivételével!
Cicáinkat kizárólag benti tartásra adjuk örökbefogadó családhoz, kinti tartásra nem! Ennek az oka az hogy a kijárós cicák 90 százaléka nem éri meg a 6 éves kort, eltûnik, elüti a kocsi, kutyák tépik szét, míg a lakásban családtagként tartott cicák túlnyomó többsége akár 15-20 évig is elélhet gazdi szeme fényeként, biztonságban, szeretetben!
Ha az elõzõ sorokat olvasva felmerül benned a kérdés, hogy miért kell ivartalanítani, akkor kérlek olvass tovább, ha mindezt már tudod, akkor pedig ugorj a következõ pontra.

Az egyik oka az ivartalanításnak, hogy megelõzhetõ vele több - igen komoly - idõskori  betegség (pl. petefészek, méh daganat, gennyes méhgyulladás, álvemhesség, prosztata rák, emlõdaganat)!!!

A közhiedelem - miszerint ahhoz hogy egy kutya vagy egy cica egészséges legyen legalább egyszer szülnie kell - egyszerûen nem igaz!

Mindenki figyelmébe ajánljuk a Magyar Állatrvosi Kamara közleményét: www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas_honlapra.pdf

Ha van otthon kisállat-egészségügyi könyved kérlek nyisd ki az utolsó oldalon és olvasd el!

A legtöbb problémát az ivartalanítás elfogadásában az jelenti, hogy emberként tekintünk a kutyákra. Férfiak szájából sokszor elhangzik az a kijelentés, hogy nem kell olyan kutya, akinek elvették a férfiasságát. Ez nagy butaság, a kutya nem ember, "férfiassága" csak tüzelési idõszakban jelentkezik, ami abban nyilvánul meg hogy elszökik, árkon-bokron keresztül megy a szuka szag után, felakad a kerítésen, másik községben találják meg félholt állapotban, vagy épp soha nem  tudjuk meg mi lett vele, mert a tüzelési idõszakban eltûnik!  Ha pedig nem nyílik módja kiélni "férfiasságát", akkor egy idõ után ez komoly viselkedési problémák okozója lehet. Cicák esetében egyszerûen feltenném a kérdést: láttatok már tüzelõ macskát szenvedni? mert sajnos szenvednek és ilyenkor tûnnek el, éri õket baj, üti el a kocsi, jönnek haza kifordult szemmel, megcsonkított testtel. Ezt a sorsot szeretnénk kedvenceiteknek? Mi nem! Bízunk benne hogy Te sem!

A következõ sokszor hallott dolog, hogy miért ne pározhatna a kutyánk, cicánk majd találunk jó helyet a kölyköknek...

Lehet, hogy nem tudod, de hazánkban több százezres a menhelyi, gyepmesteri telepi és kóbor kutyák száma, naponta több száz kutyát altatnak el! Ezen egy pillanatra tényleg gondolkodjunk el... A szaporulatot meg kell állítani!!! Minden egyes, a mi kutyánk, cicánk által szült kölyök örökbeadásával elvesszük az élet lehetoségét egy ilyen kutyától, cicától!!!  Még ha ez nem is zavar egyeseket, eláruljuk, hogy a jó helyre adással is problémák merülhetnek fel egy idõ után, ehhez itt egy kis számolás: www.fuzallatvedelem.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=1
Az interneten, facebookon teljesen jól követhetõ hogy mennyi a kidobott, elhagyott, megkínzott cicák száma is, akik mind-mind gazdit keresnek - az ivartalanítás az egyetlen megoldás a túlszaporulat megállítására!

Ha a fentiek elolvasása után úgy gondolod, hogy még sincs szükség az ivartalanításra, kérlek, hogy zárd be az oldalunkat és ne vedd fel velünk a kapcsolatot, mert nem fogunk közös nevezõre jutni: sajnos! Ha viszont az eddigiekkel egyetértesz kérlek olvass tovább!

2. Az örökbefogadáskor az oltások, chip teljes költségét és az akciós ivartalanítási költség legalább felét adományként elkérjük a leendõ gazdától. Ennek kettõs oka van:

Elsõsorban szûrõként szolgál a gazdik kiválasztásában, ugyanis a kutyatartás, cicatartás anyagi ráfordítást igényel. Betegség vagy baleset esetén ez igen komoly összeg, de a rendszeres oltás, parazitamentesítés, minõségi takarmány sem kis kiadás. Bármennyire is bizonygatná valaki, hogy a jövõben ezekre költeni fog, csak épp most az örökbefogadáskor nem tud vagy nem akar erre áldozni, nem fogunk az illetõnek kutyát örökbe adni, hisz az állatokkal megtörtént balesetek sem akkor következnek be amikor épp mi már rábólintunk, hogy ki tudjuk fizetni azt!

Másodsorban, mivel alapítványunk szûkös anyagi forrásokkal rendelkezik, ebbõl az összegbol tudjuk a következõ befogadott kutyus állatorvosi költségeit, mûtéteit fedezni, hisz egyszeri adományokból és az adó 1 %-ából tartjuk fenn magunkat, semmilyen állami támogatást nem kapunk!

Amennyiben a fent leírtakkal egyetértesz és azok elfogadhatóak számodra, nagyon örülünk, mert találtunk egy újabb felelõs állattartót! Kérjük, hogy írj nekünk a Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezd a JavaScript használatát email címre egy bemutatkozó levélben.

3. Ha írsz nekünk akkor kérlek, hogy a leveled tartalmazza
- a telefonszámodat,
- hol laksz,
- veled egy háztartásban élo felnõttek hány évesek,
- mindenki egybehangzóan szeretné-e kutyust örökbefogadni,
- kertes házba vagy lakásba szeretnél kutyát,
- kinti vagy benti tartásra gondoltál,
- milyen állataid vannak, cicus van-e, esetleg másik kutyus, baromfi az udvaron, vagy elkerítve,
- laknak-e veled gyerekek, ha igen, hány évesek,
- biztosított-e a kutya állandó felügyelete, ha nem, akkor mennyi idõt kellene egyedül töltenie,
- milyen tapasztalataid vannak kutyatartás és nevelés területén,
- melyik kutyusunk tetszett meg neked.

Az alapítványi munkát fizetett munkánk mellett végezzük!
Az e-mailekre kb. 1 héten belül tudunk válaszolni! Ha 1 hét alatt sem kapnál választ. kérjük hogy küldd el újra leveled.
Köszönjük a megértést!

Köszönjük hogy Te is egy életet szeretnél megmenteni és nem a kutya-cica vásárolás mellett döntöttél, hanem az örökbefogadásnál!

Füzesabonyi Állatvédõ Alapítvány

 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány