Foundation of Animal Protection in Füzesabony - Megunt állatok 2007.február - 2007.április
  kisnyil
Home arrow FAPF in action arrow Megunt állatok 2007.február - 2007.április
 
   
Main menu
Home
FAPF in action
About us
Support us
Fostering
Rehoming
Adopted
Contact
Search
Gallery
Videos
Lost dogs
Font size
A+ | A- | Default

Our supporter:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

More detailed work and everyday rescues of the foundation on facebook_logo - FAPF (Foundation of Animal Protection in Füzesabony) Hungary - / hungarian FB site: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) /

Megunt állatok 2007.február - 2007.április Print E-mail Megoszt

Áprilisban Dormándról szóltak, hogy egy kölyök kutya odaszegõdött egy ház elé, viszont annyira fél, hogy megfogni nem tudják. Valóban nagyon félt, amikor megérkeztünk, azonnal a híd alá menekült. Sok türelemmel és csellel végül meg tudtuk fogni, azóta Vilike már lelkileg helyrejött, nem retteg.

Szintén áprilisban egy füzesabonyi telephely tulajdonost váltott és az új tulajdonos "el akarja tenni láb alól" az ott élõ 5 kutyust. Szerencsére az ott dolgozók közül volt olyan ember, aki ismerte a mi munkánkat és segítséget kért.

Március végén Füzesabonyból kérték ismételten a segítségünket, mivel egy állatbarát hölgy már két kóbor kutyának adott ideiglenes menedéket. A kutyusok sajnos reggeltõl estig az utcán vannak, mert a hölgynek már van két kutyája, így nincs lehetõsége befogadni õket. Élelmet kapnak tõle és estére beengedi az utcára nézõ garázsába is, de sokáig sajnos nem tartható fenn ez az állapot, mert a szomszédságban nem csak állatbarát emberek élnek, akik már azzal is megpróbálkoztak, hogy a saját kutyájukat uszítják rájuk. Samunak és Kis Vacaknak idáig még szerencséjük volt.

A napokban egy kb. 3 és fél hónapos husky keverék kutyus került hozzánk, akit az utcán kóborolva találtak. Hiába kérdezgettünk a környéken és töltöttünk órákat azzal, hogy megtaláljuk a gazdáját, nem jártunk sikerrel. Ha hamarosan nem kerül gazdához, kénytelenek leszünk elvinni a menhelyre, ugyanis kényszermegoldásként a konyhában szállásoltuk el. (március 18.)

Egy másik megdöbbentõ eset a közelmúltból: egy fajtatiszta spánielt kötöttek ki madzaggal egy ház kerítéséhez, a szomszédok értesítettek minket (! nem a házban lakók !). Mire mi odaértünk, valaki már elvágta a kötelet, a kutyus viszont nem mozdult a helyérõl. Sokkos állapotban volt, fülei széttépve, hátsó lábára pedig sántított. Jelenleg az állatkórházban lábadozik és egy igazi gazdára vár. (március 18.)

Még nálunk cseperednek azok a keverék kutyusok, akiket 2 hetes korukban a füzesabonyi Kiserdõbe dobtak ki. Gyönyörû és értelmes kutyák lettek belõlük, aki szintén szeretõ otthonra vágynak még hosszú évekre.

Egy kislány talált rá arra az 5-6 hónapos vizsla testalkatú, kistermetû kutyára Füzesabonyban, akinek – négy-öt órás utánajárás után - sikerült gazdát találni. A kutya nagy valószínûséggel szoba kutya volt, gyönyörû fényes a bundája, teljesen ápolt állapotban találtunk rá. (március 1.)

Besenyõtelken próbálunk egy idõs néninek segíteni, aki azért keresett fel minket, mert már nem bír a nagyméretû, agresszív kutyájával. (február)

Füzesabonyból szintén kaptunk egy hasonló behívást, ott egy nagy termetû kutya jár át a szomszédba, „idegesítve” ezzel a gazdát és a szomszédokat is. Egyébként egy borzasztó jámbor kutyáról van szó, aki még ráadásul játékos is. A kerítés megjavítására nincs pénz a tulajdonos szerint. (február)

 
   
 
© 2007 Foundation of Animal Protection in Füzesabony