Foundation of Animal Protection in Füzesabony - Van az emberi brutalitásnak határa?
  kisnyil
Home arrow FAPF in action arrow Van az emberi brutalitásnak határa?
 
   
Main menu
Home
FAPF in action
About us
Support us
Fostering
Rehoming
Adopted
Contact
Search
Gallery
Videos
Lost dogs
Font size
A+ | A- | Default

Our supporter:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

More detailed work and everyday rescues of the foundation on facebook_logo - FAPF (Foundation of Animal Protection in Füzesabony) Hungary - / hungarian FB site: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) /

Van az emberi brutalitásnak határa? Print E-mail Megoszt

 

Egy e-mail, a sajnos már szokásos tartalommal: „egy hölgy begyûjtött kutyáit kell minél hamarabb elhelyezni”, mert a háza olyan rossz állapotban van az árvíz miatt, hogy életveszélyes. A levelet azért küldték el nekünk, mert Heves-megyérõl volt szó, konkrétan Kömlõrõl.

Miután felhívtam a hölgyet és elmondtam neki, hogy miképpen  tudunk mi segíteni, ellátogattunk hozzá. A cél a kutyák lefényképezése volt hirdetés céljából és azok élelemmel való támogatása. Megismertük a gazda szomorú magánéletét, aki már csak a kutyák õrzése miatt tartózkodott a romos és életveszélyes házban, ugyanis megfenyegették, hogy elpusztítják az összeset. A 6 kutya mindegyike egy-egy példáját mutatta az emberi kegyetlenségnek és brutalitásnak. Volt közöttük olyan, akit kocsi után kötve húztak és volt olyan is, akit az éhhaláltól mentett, és olyan is, akin már a rühtõl szõr sem nõtt, amikor befogadta.

Ekkor találkoztam Krisztikével is, akit soha nem fogok elfelejteni, mert annyi szeretetet és örömöt adott az együtt töltött pár hónap alatt. Krisztike 2 hónapos korára már megtapasztalta a poklot, amit úgy hívnak emberi gonoszság; a kis testét égési sebek borították és amikor felfogtam az ölembe, félelmében összekakilta magát. Õt nem tudtuk ott hagyni, így én elvállaltam, hogy beviszem a házba és megpróbálom õt lelkileg helyrehozni. A türelem és a szeretet meghozta gyümölcsét, és amikor a leendõ gazdái érte jöttek, már lelkileg nem egy nyomorék kutya állt elõttük. A hírek szerint azóta már teljes mértékben feloldódott és már – hál’Istennek – inkább a rosszcsont kategóriába sorolható, mint a lelkileg meggyötörtekébe.

Akkor, Kömlõrõl nem csak egy kiskutyát hoztam haza, hanem egy örökké tartó emléket, a bátorság példaképét.
 
   
 
© 2007 Foundation of Animal Protection in Füzesabony