Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Főoldal
  kisnyil
Főoldal
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Biopharma Kft.

A Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány munkájának támogatója a Biropharma Kft. az Immunovet forgalmazója.

 

 
Ivartalaníttasd kedvencedet!
Beszélgettem tegnap egy ismerõsömmel arról, hogy a cicájuk már 2x szült, de szerencsére mindig jó helyre adták a kölyköket. Ma meg számoltam.
Tételezzük fel, hogy egy macska 1 évben kétszer fial és csak négyet, amibõl csak kettõ szuka, akik ugyanúgy kölykeznek mint anyu és a következõ generációk is így tesznek. Tételezzük fel továbbá, hogy mindegyik cica csak élete elsõ évében szül, mert mindegyikõjük gazdija rájön, hogy ennek gátat kell szabni (ez a feltevés azért erõs kicsit Magyarországon).  Így számolva ha mindenki úgy gondolkozott mint az "õsanya" gazdija akkor a 15. év végére már  2 147 483 648 kiscicának keresnek a felelõs gazdik új otthont. Ekkor ezt már rutinosan csinálják, mivel az elmúlt években  715 827 880-nak megkeresték az ideális családot. Ez, mint tudjuk, csak kitaláció, a valóságot nézve csak kis számban kerülnek ideális helyre.
 
Tovább...
 
MI AZ, AMIT NAGYON FONTOS TUDNI, HA SEGÍTENI SZERETNÉL AZ UTCÁN KÓBORLÓ KUTYÁKON !?

 

Tudnod kell, hogy sajnos minden állatot, aki az utcán tartózkodik nem vagyunk képesek befogadni.

Egyrészt azért, mert nagy részének van gazdája, aki felelõtlenül kiengedi kutyáját az utcára. Másrészt azért, mert támogatás és ideiglenes befogadók hiányában sajnos prioritásokat kell felállítanunk a befogadott állatok között.

Ahhoz viszont, hogy ezek az állatok megmeneküljenek és minél kevesebb felesleges szaporulat szülessen ebben az országban, szükséges tudnod pár dolgot!
 
Kérlek, olvasd tovább, hogy az információ birtokában még hatékonyabban lépjünk fel a kóbor állatok számának csökkentésében és az állatkínzók felelõsségre vonásában!
Tovább...
 
IDEIGLENES BEFOGADÓKAT KERESÜNK KUTYÁKNAK ÉS CICÁKNAK!

 

A Füzesabonyi Állatvédõ Alapítvány folyamatosan keres ideiglenes befogadókat  kutyáknak és cicáknak! Ha valóban szereted az állatokat, akkor tegyél is a megmentésükért! Semmi mást nem kell tenned, csak egy kis felelõsséget mutatni, a többit megtesszük mi.

Az ideiglenes befogadás idõtartama elõre nem kiszámítható, ugyanis azt egyik cicánál vagy kutyánál sem tudjuk elõre megmondani, hogy mikor kerülnek gazdához. Viszont nekünk az is segítség, ha esetleg egy meghatározott idõtartamra tudna valaki vállalni egy-egy kutyát vagy cicát.

Mit jelent az ideiglenes befogadás?

 
Tovább...
 
Miért ne vásároljunk kutyát szaporítótól - avagy milyen a jó tenyésztõ?
 Ahol folyamatosan kaphatók kutyakölykök olcsón, ott valószínûleg szaporítóval állunk szemben, aki elsõsorban megélhetési célból, felelõtlenül "gyártja" a kutyákat. A felelõsségteljes tenyésztõ nem ilyen.
Tovább...
 
IVARTALANÍTÁS
A Magyar Állatorvosi Kamara Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának állásfoglalása az ivartalanítás kérdésében (A Cerberos Állatvédõ Egyesület MÁOK elnökéhez intézett kérdései alapján).
Tovább...
 
Kérj segítséget, ha szükség van rá, de ne hagyd, hogy még többen szülessenek! Ivartalaníts!

 

Kabaré, alias Klárika kálváriája Egerbõl indult, de Mezõtárkányban gyökerezett. Számomra nem is kétséges, hogy vannak vagy nincsennek véletlenek; az egri Imperiál Állatkórház várótermében megszólítottunk egy hölgyet, aki egy kölyökkutyával és egy rossz vászontáskával a kezében ült kókadtan az egyik padon.

Tovább...
 
Frakk program
Frakk program logo 
Segíts az információ terjesztésében, hogy ne forduljon elõ ennyi kutyaharapás!
Ezzel megvédheted a gyerekeket!
Tovább...
 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány